Wat is plexificeren - Uw foto achter plexiglas

Het plexificeren van foto's houdt in dat de foto wordt verlijmd achter plexiglas (perspex, acrylaat). Dit gebeurt door het aanbrengen van een glasheldere siliconen verlijming. Deze verlijming in combinatie met het plexiglas, zorgt ervoor dat de kleuren intenser, scherper en dieper worden. Dit geheel wordt op een stevige plaat dibond verlijmd. Achter op het dibond wordt het ophangframe bevestigd om de plexiglas foto gemakkelijk en 'zwevend' van de muur op te hangen.

Wat is plexificeren? Doorsnede Perplex foto

Plexiglas

Het plexiglas zorgt door zijn helderheid (het laat meer licht door dan normaal glas) en de verlijming op de foto voor een uiterst intense beleving van contrast, kleuren en diepte.

Wij verlijmen uw foto achter plexiglas met een dikte van 3 millimeter.


Wat is plexificeren - Foto achter plexiglas

 

Foto afdruk

De foto's die Perplex afdrukt voor het verlijmen achter plexiglas zijn fotovakprints en worden afgedrukt op Fujicolor Professional Paper.

De afdrukken worden gemaakt op een Durst Lambda machine, het absolute summum op het gebied van foto afdrukken.

Wat is plexificeren - Foto print - Durst Lambda

 

Dibond

De drager waarop de foto en het plexiglas worden verlijmd op een dibondplaat van 3 mm. Dat is een panel van kunststof (zwart polyethyleen) met aan beide kanten een aluminium toplaag.

Door de spiegelgladheid en stevigheid van deze panelen is een uiterst vlak eindresultaat gegarandeerd.

Wat is plexificeren - Dibond

 

Aluminium ophangframe

Aan de achterzijde van de Perplex worden in verstek aluminium U-profielen gelijmd. Door deze frames komt de foto 'zwevend' aan de muur te hangen. Deze zijn rondom 5 cm binnen het uiteindelijke formaat. Standaard leveren wij deze met een dikte van 14 millimeter.

 

Het ophangframe van de foto achter plexiglas